Vaikka mitään ei tapahdu, tapahtuu kuitenkin paljon kaikenlaista koko ajan.
Esimerkiksi lenkillä voi tapahtua yhtä sun toista jännittävää! Miska voi keksiä yks kaks, että tien vieressä kasvavan kuusen alla on Jotain Hirveän Jänskää, jota on pakko tuijottaa ja sitten päästä pikkuhiljaa edeten katsomaan. Joskus pienen miehen on vain kertakaikkiaan saatava olla pieni pöljä koiralapsi, ja sitten mennään puoleen reiteen yltävässä hangessa pojan kanssa tutkimaan, mitä jänskää siellä kuusen alla onkaan.
Ei ollut mitään kovin jännää, lintu oli nukkunut hangessa tai alaoksilla ilmeisesti, ja se oli pienen petokoiran mielestä hurjan jänskää.

Miskalle myös alkaa pikkuhiljaa mennä perille, mitä siltä odotetaan, kun sanotaan tiukasti "takana". Sille tosin kyseinen käsky ei suinkaan tarkoita, että pitäisi tulla ihan takana, vaan että tarvii kulkea hihna löysällä vierellä/takana. Hukka pelästyy usein siitä käskystä ja hilpaisee ihan taakse ja matelee siellä, että älä äiskä suutu.

Hankittiin uusi auto laumankuljetuksia varten. Tai lähinnä kai, kun oli hyvä tarjous ja uudempi auto. Nyt lämpeneekin kunnolla. Ja persusta kuumottaa, kun istuinlämmitin on päällä. Onneksi koirat hengaa takakontissa verkon takana.
Miska on huomannut, että kun ikkunaa pyyhitään pyyhkimellä, on se hurjan jänskää. Sama oli Ykä-autossa, ja sama tuntuu olevan tässä nykyisessäkin autossa.

 

Kaikkea muutakin jännää Miska on päässyt kokeilemaan viime aikoina. Esimerkiksi tallilla pyörimistä. Miska on erinomainen pieni tallikoira, joka nauttii täysillä juostessaan isompien koirien perässä pitkin pihaa ja laitumia. Ihan kuin pieni tarhaikäinen lapsi juoksisi isompien lasten perässä ja osallistuisi tomerasti toisten leikkeihin.
Laitumen vieressä on yksi suuri (suurehko?) tarha, jossa hengaa aina yksi koira. Pihassa on irti mustaselkäinen saksanpaimenkoira ja tervubelgi, uroksia molemmat. Belgiherra on selvä herra talossa ja puutarhassa, ja se pitää kyllä vierailevatkin tähdet kurissa, ja ihan nätisti vieläpä.

Mutta kyseinen tervupoika on kuitenkin syy siihen, ettei pieni kelpietyttö ole tulossa ihan lähiaikoina mukaan tallille pyörimään. Äkäinen kelpietyttö pistelisi kuitenkin tervua turpiin ja sitten ei tulisi enää kumpikaan koira mukaan tallille.Miska uskoo kertaärähdyksestä, että on syytä kulkea hivenen kauempana, kiitoksia kovasti. Riittää pelkkä mulkaisu, ja pieni mies hidastaa askeleitaan.

Miska myös huomasi tänään ekan kerran Poni Pirteän, ja kävi tökkimässä nenäänsä Ponin nenää vasten. Ponia ei ihan hirveästi jaksanut pieni mies kiinnostaa. Pöljä tervupoika käy kiusimassa Ponia kuitenkin minkä kerkiää, niin että ehkä sille on vaan helpotus kiltti ja kohtelias pieni mies, joka tahtoo vaan tehdä tuttavuutta.
Polle Perhanan Pirteää Miska taas säikähti, kun otin pollen kentälle käveleskelemään. Tammuska itsessään on kiltti, joskin kamalan energinen hevonen, että ei sitä pitäisi kiltisti käyttäytyvien pienten koirien pelätä. Eikä sitä pskaa tarvihe sieltä kentältä vetää, eikä kyllä oikeestaan piparikärrystäkään, vaikka ne kärryt niin houkuttelevasti onkin tallinkäytävällä...