Me ollaan Hukan kanssa vallattu toi Hämeensaaren hiekkakenttä. Siellä on hyvä treenata, kun se on periaatteessa suojainen kenttä, mutta toisella kentällä voi olla kouluporukoita pelaamassa pesistä tai futista.
Saa sopivassa määrin niitä häiriöitä, mutta kukaan ei tule liian lähelle. Ainakaan yleensä.
Tietenkin aina joku voi olla ajattelematon tai tyhmä. Yksikin kerta jätin koiran paikkamakuuseen ja kävelin parin- kolmenkymmenen askeleen päähän, niin eikös joku muori fillaroi mun ja koiran välistä. Mutta koira pysyi kuitenkin paikallaan, mikä on ehdottomasti hyvä juttu.

Eilen käytiin treenaamassa Pian ja sen koirusten kanssa. Välillä on hyvä treenata jonkun toisenkin kanssa, niin saa kuulla mikä menee ihan päin honkia ja mitä vois tehdä toisella lailla. Nytkin saatiin hyviä vinkkejä. Kiitämme kovasti :) (Seuraamisessa on havaittavissa parannusta, kun koskaan ei tiedä koska saa palkan.)

Ja tottakai treenin jälkeen piti pistäytyä Mustissa ja Mirrissä, kun neiti päätteli terävästi, että äiskä aikoo uida järven yli ja jättää Hukan jälkeensä. Ja sen remmi kun oli mun lemppari sen remmeistä mitä sillä on koskaan ollut!
Saatiin Pian bonuskortilla vähän alennusta Hurtan remmistä, mihin piti pakosta investoida.


Hukka ymmärtää hienosti toisten koirien enemmän ja vähemmän hienovaraiset vihjeet toivotusta käyttäytymisestä.
Se livahti koulutusremmi perässään heti treenin alussa tiehensä ja pinkaisi suoraan kohti Pian koiria. Jos ne olis maanneet hiljaa paikallaan, Hukka olis mennyt tekemään tuttavuutta (ja luultavasti opastanut että tuosta kun otat kunnon puruotteet poskihampailla ja jäystät, niin ollaan kaikki irti!). Mutta kun vastaanotto ei ollutkaan toivotun lämpöinen, Hukka ei yrittänyt uhmata kohtaloaan (joka olisi ollut aika kurja, mitäs on sellainen sintti).
Ei se ikinä yritäkään esimerkiksi Muoria tai Rutia ärsyttää, jos ne mitenkään antaa ymmärtää ruumiinkielellään ettei kannata tulla lähelle.

Jos joku järjestäis semmosen kokeen, että lauma koiria isketään yhteen ja katotaan kuka on hengissä muutaman päivän päästä, niin Hukka selviytyis hyvin. Tai ei sitä ainakaan siksi päästettäis päiviltä ettei se ymmärrä mitä muut sille tahtoo sanoa.
Fiksu pieni apina.